Over ons

Wilbert Overbeek was begin jaren 80 van de vorige eeuw actief in het jongerenwerk. Om niet van subsidies en de daaraan vastzittende regelgeving afhankelijk te zijn begon hij een bedrijf op de toenmalige RBT Veiling te Breda. Via dit bedrijf werden jongeren opgeleid en aan het werk gezet en voorzagen zij tevens in hun inkomen.

De grote doorbraak voor Overbeek kwam met de Tsjernobyl ramp van 1983 toen er op grote schaal groenten “doorgedraaid” moesten worden en de veiling het werk niet aankon. Tevens ontstond er een samenwerkingsverband met de firma Haluco, die toen nog erg actief was in Breda.

Het ontstaan van de Greenery resulteerde uiteindelijk in beëindiging van de samenwerking met Haluco. Door de opkomst van de directe levering strategieën en het verpakken voor het supermarktwezen eind jaren 90, veranderde het accent van de activiteiten van voornamelijk logistieke dienstverlening en uitzendwerk naar verpakkingswerkzaamheden. Eerst nog voor de Greenery en later met name voor Fruit World Breda en Capespan.

In de loop van 2001 nam Overbeek afscheid van het bedrijf en werden de activiteiten ondergebracht in de DLB Groep onder het huidige management. De banden met de Greenery werden verbroken en DLB verhuisde met Fruit World naar de huidige locatie.

Sindsdien ligt het accent van de activiteiten op het verpakken en sorteren van aardbeien en (zacht) fruit. Sinds 2013 is DLB ook actief in het bio segment door de samenwerking met RAN Fresh Produce, nu Biofreshi Produce bv.

Contactgegevens

Terugbelverzoek

Snelmenu

dlb-groep-adres

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.